راهنمای بازار آیپی ؟
دوستان گرامی!
در حال حاضرقانون یا مکانیزمی برای حمایت از ایده ها وجود ندارد. بنابراین برای تبدیل ایدهها به ثروت باید با هوشیاری عمل نمود. در اینجا دو روش برای تبدیل ایده به ثروت بیان میگردد که بسته به نوع ایده باید یکی از روشها را انتخاب نمایید:
1- برخی از ایدهها برای اینکه منجر به تولید کالا یا خدماتی شوند، نیاز به فعالیت تخصصی روی ایده دارند. با انجام فعالیت تخصصی روی یک ایده در نهایت به یک دانش فنی یا اختراع خواهید رسید. این نوع ایده ها پس از تکمیل قابل ثبت در مراجع قانونی کشور هستند. چنین ایده هایی را درصورتیکه در اداره ثبت مالکیتهای صنعتی ایران یا سازمانهای خارجی ثبت نمودهاید در گروه تخصصی اختراعات و در صورتی که ثبت نشدهاند اما دانش فنی آنها در اختیار شماست در گروه تخصصی دانش فنی ثبت نمایید.
2- برخی از ایده ها به سادگی قابلیت تبدیل به کالا یا خدمات را دارند و بنابراین مالک ایده از افشای یا عرضه آن نگران است. زیرا افشای آن به معنای از دست رفتن ایده است. در صورت افشای این ایده ها ممکن است کسانی که امکان تجاری سازی ایده را داشته باشند از منافع آن بدون نیاز به وجود شما بهرهمند گردند. در چنین شرایطی بهتر است برای تجاری سازی ایده خود یک طرح کسب و کار تهیه نمایید و نزد خود نگه دارید و تنها فرم تخصصی کسب و کار را به صورت هوشمندانه تکمیل نمایید، به طوری که اصل ایده شما محفوظ باقی بماند. برای مثال فرض کنید شما ایدهای برای طراحی و دوخت لباس و کفش مخصوص افراد چاق دارید. روشن است عملیاتی کردن این ایده نیاز به تخصص چندانی ندارد و البته یک خیاط از عهده چنین کاری بر میآید. با آوردن واژه افراد چاق در عنوان طرح کسب و کار شما عملاً بازار هدف ایده خود را معرفی نمودهاید. بنابراین شاید خریداری برای طرح شما تماس نگیرد، چون تقریباً اطلاعات دیگری برای عملیاتی نمودن این ایده احتیاج ندارد. در خصوص این مثال ارائه اطلاعات زیر در فرم طرح کسب و کار ضمن حفظ ایده شما، برای مشتری نیز جذابیت ایجاد خواهد نمود و شانس فروش طرح شما را افزایش میدهد.
عنوان طرح: طراحی و دوخت پوشاک و کفش های خاص
خلاصه طرح: با وجود آنکه امروزه بازار پوشاک و کفش از تنوع و گسترگی بسیار بالایی برخوردار است، اما هنوز افراد زیادی وجود دارند که نیاز به لباس هایی خارج از استانداردهای موجود در تولیدیهای بزرگ دارند. هنوز افراد زیادی هستند که لباسهای خود را به خیاطی ها سفارش میدهند تا متناسب با سایز بدنشان دوخته شود. در جامعه ما این روش در حال تبدیل شدن به یک روش سنتی است. شاید دلیل آن عدم تنوع در طرح و دوخت و عدم دسترسی راحت به این مراکز است.
هدف طرح: در این طرح هدف ایجاد فروشگاهی مدرن (تلفیقی از فروشگاه فیزیکی و مجازی) برای طراحی و دوخت پوشاک سفارشی با بهرهگیری از فضای مجازی برای دسترسی آسان و امکان انتخاب گزینه های متعدد برای خریداران است
سرمایهگذاری اولیه: 60 میلیون تومان
دوره بازگشت سرمایه: 2 سال
نوع فروش:●فروش
مبلغ فروش: 1 میلیون تومان
بنابراین در این طرح بازار هدفی که شما معرفی نمودهاید جامعهای از کل شهروندان هستند در صورتی که جامعه خاصتری مد نظر شماست. همچنین ابزارهایی برای مشترییابی و تسهیل روش سفارش مشتریان در نظر دارید که دور از ذهن افراد عادی شاغل در این صنف میباشد. برای پیادهسازی کامل این ایده، مشتری حتماً به طرح کامل شما نیاز خواهد داشت. نوع فروش را در چنین حالتهایی "فروش" انتخاب نمایید، زیرا فرهنگ جامعه صنفی ایران با مشارکت میانه خوبی ندارد. مبلغ فروش در چنین ایدههایی حدود یک میلیون تومان مناسب است(این مبلغ برای مشتری شما که یک شخص بازاری است مبلغ بالایی محسوب نمیشود). بنابراین با چنین اطلاعات و قیمتی یک مشتری بالقوه به خرید طرح کسب و کار شما و دسترسی به کل اطلاعات تمایل نشان خواهد داد.
به خاطر داشته باشید خریدار طرح شما یک کارآفرین، کاسب یا شرکتی است که برای پیشرفت کار خود نیاز به خرید زمان دارد. پس با دادن اطلاعات مناسب وی را به خرید ایده خود ترغیب نمایید.
بهتر است شما با پرورش ایده های خلاقانه و تهیه پروپوزال تجاری برای آنها با فروش ایده های خود به ثروت منطقی دست یابید. اگر فقط یک طرح کسب و کار از طریق بازار آیپی به فروش برسانید، طعم شیرین ارزش یافتن ایده ها و فکرهایتان را احساس خواهید نمود و لذا پس از آن با مهارت بیشتری فکر خود را عرضه و به فروش خواهید رساند.